Welkom bij TimelessTravel, jouw startpunt van elke vakantie op basis van persoonlijk en onafhankelijk reisadvies. 
 

Winterse belevenisreizen:

Ben je geen wintersporten maar houdt je wel van sneeuw? Dan is een winterse belevenis reis uitermate geschikt voor jou. Geniet in je eigen privé chalet bij de openhaard van een heerlijk hapje en drankje na een geweldige dag in de buitenlucht. Vandaag staat er een huskysafari op het programma en morgen ga je op bezoek bij de kerstman. Of wat dacht je van een shortbreak in Aurora Village? Vanuit je eigen huisje heb je een prachtig uitzicht op het Noorderlicht. 

Bij een winterse belevenisreis kan je het programma zo actief maken als je zelf wil. Hierbij een voorbeeld reis:
8-daagse avonturen week in Finslapland.

Verblijf in een:
Grey log cabin
Saunalodge: 2- 4 personen
Lakeview villa’s geschikt voor 2- 6 personen
Of in een Swan suite; 8-persoonsvilla

Bij deze reis zijn alle maaltijden van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag inbegrepen. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en diner worden geserveerd in het restaurant van Himmerki. De lunch kan een picknicklunch tijdens de activiteiten zijn, maar wordt op bepaalde dagen ook in de lodge genuttigd. 

De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.
Dag 1:
Vanaf Schiphol vlieg je in circa 2,5 uur naar Helsinki, waar je een overstap heb voor een vlucht van circa een 1 uur en 20 minuten uur naar Kuusamo, deze plaats is gelegen midden in Finland. Vanaf hier staat een transfer klaar welke je naar de Himmerki Lodge in Posio brengt. Afhankelijk van de aankomsttijd schuif je aan voor het eerste diner of is er een snack te verkrijgen. Of nog bij aankomst en anders de volgende ochtend neem je de thermo kleding en uitrusting voor de rest van de week in ontvangst (je krijgt een thermo-overall, laarzen, sokken, handschoenen, muts en een helm etc). Ook zal er een korte bijeenkomst zijn waarin je het weekprogramma krijgt en uitleg over de activiteiten. 

Dag 2:
Deze dag is ter vrije besteding in te vullen. Het ontbijt, de lunch en het diner vinden plaats in de lodge. Wil je toch nog iets ondernemen dan zijn er verschillende mogelijkheden tot het maken van een optionele excursie. Of je gaat een dagje naar het dorpje Posio om het keramiek en design centrum Pentik te bezoeken. Bij de lodge kun je sneeuwschoenen huren of de langlauflatten onderbinden (gratis te gebruiken) om er een dag op eigen gelegenheid op uit te gaan. Wil je toch een poging wagen om te skiën? In Posio vind je een klein skigebied. Er zijn drie eenvoudige en korte afdalingen van 900 meter. Uitrusting en skipassen zijn te huur via de Himmerki Lodge.

Dag 3:
Vandaag ga je op huskysafari (10 km) en bezoek je een rendierboerderij.
Na het ontbijt word je naar de huskyfarm gebracht, waar je de sledehonden ontmoet. Eerst krijg je informatie over de honden en instructies betreffende het besturen van een slede, om vervolgens met twee personen per slede een schitterende tocht te gaan maken door het prachtige bosrijke landschap. Eén persoon is de musher (bestuurder) en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Na afloop van de safari is er nog de mogelijkheid om een kop koffie of thee te nuttigen. Je neemt afscheid van de husky’s en gaat met een transfer naar de rendierboerderij (ca. 15 minuten). Bij aankomst staat er een lunch klaar en krijg je informatie over het leven van de rendieren en rendierhouders. We maken een korte rit met de slede. Na afloop van deze fantastische dag word je weer teruggebracht de Himmerki Lodge.

Dag 4:
Uitgerust van de safari’s start je na het ontbijt aan een sneeuwschoenwandeling en ga je ijsvissen. Uiteraard gaat er een gids met je mee die je alles kan vertellen over de flora en fauna van Lapland. Onderweg worden er regelmatig korte pauzes ingelast  en je zult ongetwijfeld genieten van de spectaculaire uitzichten over de weidse omgeving. Bij een traditionele Kota gaan we lunchen bij een kampvuur. Na de lunch staat het tweede gedeelte van de excursie op het programma, ijsvissen. Je gaat met ijsvissers op pad om het echte en traditionele ijsvissen met netten onder het ijs uit te proberen. De gids zal achtergrondinformatie geven over deze traditionele manier van ijsvissen. Wanneer het je lukt om een grote vis te vangen, mag je deze meenemen naar de lodge en zal deze voor je schoongemaakt worden en 's avonds bij het diner geserveerd worden.
Dag 5: 
Na het ontbijt vertrek je naar het Korouoma Nationaal Park. Hier vind je de Korouoma kloof van circa 30 kilometer lang welke uitmaakt van een rots die al miljoenen jaren oud is. Het is een indrukwekkend landschap met diepe watervallen die in de winter bevriezen en enorme ijsformaties vormen. In de kloof ga je afhankelijk van de weersomstandigheden te voet of met sneeuwschoenen een wandeling maken van 2 tot 5 kilometer naar de bevroren watervallen. Onderweg hebben we een picknick lunch. In de loop van de middag word je weer terug gebracht naar de lodge. 

Dag 6: 

De ochtend is ter vrije besteding en in de middag na de lunch staat de laatste geplande activiteit van de reis is op het programma, een sneeuwscootertocht van circa 15 a 20 kilometer, welke circa 2 uur duurt. Uiteraard krijg je eerst een instructie voor het besturen van de sneeuwscooter om vervolgens in koppels van twee personen te starten aan een onvergetelijke tocht.  

Dag 7:
Vandaag heb je een dag ter vrije besteding uiteraard kan je er voor kiezen om de omgeving verder te verkennen of om gebruik te maken van je eigen huisje met sauna. Maar je kunt de reis ook verlengen met een verblijf in Rovaniemi zodat je op bezoek kunt bij de “echte” Kerstman in Santa Claus Village. Wat dacht je van een overnachting in het Arctic TreeHouse Hotel of in een Iglo van het Arctic SnowHotel & Glass Igloos.

Dag 8:
Vandaag ga je als je de reis verlengd hebt, op bezoek bij de kerstman of je vliegt terug naar huis. 

Goed om te weten:
Wanneer je een sneeuwscootersafari gaat maken heb je een eigen risico per schadegeval van € 900,- indien je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Wanneer je een sneeuwscooterverzekering afsluit is het eigen risico gedekt. Je dient deze verzekering al in Nederland af te sluiten, dit kan niet ter plaatse.

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.
Aanpassingen waar gewenst mogelijk.
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Wil je deze of een vergelijke winterse belevenis ervaren? Neem dan contact met mij op. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram