Landeninformatie Ver:

Amerika 

Ligging: 
Het land van de 50 staten, dus ook wel de Verenigde staten genoemd. Elke staat heeft zo zijn eigen karakter en aantrekkingskracht. De meest bekende staten zijn; Arizona, California, Colorado, Florida, Hawaii, Louisiana, Michigan, Nevada, New York, Oregon, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah & Washington. 
De Verenigde Staten grenst in het noorden aan Canada (8.893 km, inclusief 2.477 km grens met Alaska), in het zuiden aan Mexico (3141 km), in het oosten aan de Atlantische Oceaan en in het westen aan de Stille Oceaan. De landgrens met Mexico wordt voor de helft gevormd door de Rio Grande. Om een indruk te geven van de grote van het land is de afstand van New York naar Los Angeles bijna 5000 kilometer.


Hoofdstad: 
Vele denken misschien dat New York de hoofdstad van Amerika is, maar niets is minder waar. Dit is Washington D.C. Deze stad is gelegen in het District of Columbia. En natuurlijk bekend van het Witte Huis en het Capitool. Een stad vol cultuur en historie, met veel winkel- en uitgaansmogelijkheden. Buiten de stad ligt Mount Vernon, de voormalige plantage van haar naamgever, George Washington. Wanneer je een bezoek brengt aan New York, ga dan zeker ook een dag of twee naar Washington. Het zijn twee grote steden die prima met elkaar te combineren zijn en totaal anders van elkaar zijn. 


Reisduur: 
Vanaf Schiphol vlieg je in circa 9 uur naar Washington wat overigens ook een ideaal startpunt is voor een rondreis langs de oostkust. 
Wat is de beste reisduur voor Amerika? Door de grote van het land is het onmogelijk om alles tijdens 1 reis te zien. Zoals bij veel bestemmingen zal je keuzes moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan de nationale parken, hoeveel parken wil je in je reis hebben en welke zijn voor jou echt een must see. Om ook te kunnen genieten van al het moois wat je onderweg ziet, is de meest ideale reisduur minimaal 3 a 4 weken. Maar soms heb je gewoon weg niet genoeg tijd en wanneer je de juiste keuzes weet te maken kan je in 2 weken ook al veel moois ontdekken. Vind je het moeilijk om hier de juiste keuze in te maken? Uiteraard help ik je hier graag bij.

Tijdsverschil: 
Bij zowel de auto als camper rondreizen worden vaak diverse staten met elkaar gecombineerd. Door de grote van het land kom je bij een rondreis langs de westkust van Amerika al snel in, Arizona, California, Colorado, Nevada & Utah. Vergis je hierbij dan ook niet in de reisafstanden en verschillende tijdzones die in de meeste staten anders zijn. 
Het tijdsverschil met Washington is 6 uur later dan in Nederland. 


Beste reistijd: 
Wat is de beste reistijd voor Amerika? Tja, dat is lastig te zeggen, wanneer het in Detroit sneeuwt kan je in Miami op het strand liggen. Het reisadvies is dan ook erg wisselend. Wanneer je voor Amerika kiest, zal ik je hier alles over vertellen. 

Grensdocumenten:
Welke reisdocumenten heb je nodig voor Amerika? Voor Amerika is het belangrijk dat je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort van 6 maanden bij thuiskomst. Plus een ESTA reistoestemming. Deze dien je uiterlijk 72uur voor vertrek aan te vragen maar het advies is om deze eerder aan te vragen. Let hierbij wel op dat je ESTA 2 jaar geldig is of tot aan de vervaldatum van je paspoort is. De aanvraag is namelijk gekoppeld aan je paspoort. De aanvraag valt onder je eigen verantwoording en niet onder die van je reisorganisatie. 

Heb ik voor auto/camper rondreizen een internationaal rijbewijs nodig? Voor Amerika is een internationaal rijbewijs niet meer verplicht. Wel handig, het is een vertaling van je huidige rijbewijs en kost circa € 18,- 

Valuta:
In Amerika betaal je met de US Dollar maar het land is bij uitstek het land van de plastic betaalmiddelen, de credit card is dan ook erg populair. Wanneer je huurauto of camper huurt in Amerika dient de hoofdbestuur sowieso in het bezit te zijn van een credit card, zonder een credit card krijg je dan ook de auto of camper niet mee. Zorg er voor dat er voldoende saldo op staat voor bijvoorbeeld de borg die betaald moet worden. Je kan ook met de pinpas betalen in restaurants, winkels en dergelijk maar let dan wel op dat deze ingeschakeld staat voor betalingen buiten Europa. Tevens komt het wel eens voor dat de pinpas toch niet werkt dan is het handig als je wederom de credit card bij de hand hebt of dat je contact geld in het bezit heb. 

Elektriciteit:
Is een wereldstekker noodzakelijk voor Amerika? Ja dit is wel raadzaam, er is een voltage van 110 volt van toepassing in Amerika. Wanneer je elektrische apparatuur niet werkt op 110 volt of 60 Hertz is een verloopstekker noodzakelijk. Wanneer je er 1 aanschaft let dan wel even goed op of deze dan ook inderdaad te gebruiken is in Amerika. Bij de meeste verkooppunten staat dit wel duidelijk vermeld.


Tips: 
Een minder bekende route maken door Amerika dan het standaard rondje langs de west of oostkust? Kies dan voor de swingende muzieksteden van de USA! Een echte aanrader voor de muziekliefhebber. Een leuke bijkomstigheid is dat je de muzieksteden gemakkelijk in 15 dagen kan ontdekken, handig voor als je niet zolang vakantie hebt. De meest ideale route is als volgt: Atlanta, Savannah, Charleston, Asheville, Nashville, Memphis, Vicksburg, New Orleans, Montgomery en vanaf Atlanta weer terug naar huis.   

Argentinië:

Ligging:
Argentinië is gelegen in Zuid-Amerika en grenst aan UruguayBraziliëParaguayBolivia en Chili. In het oosten van Argentinië grenst het land ook nog aan Vuurland, ook wel Tierra del Fuego genoemd. En een stuk aan Antarctica wat ook deel uit maakt van Argentinië.

Hoofdstad:

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires, wat meteen ook de grootste stad van het land is. Een aantal andere grote steden in Argentinië zijn: Córdoba, Rosario, Mendoza, Tucumán, La Plata, Mar De Plata, Salta en Sante Fe. 
Buenos Aires is de bruisende metropool van Argentinië. Hier vind je veel geschiedenis terug en uiteraard staat deze stad bekend om de tango, Plaza de Mayo, Evita Peron en de enorme levendigheid. Ondanks dat wellicht een begraafplaats niet meteen het eerste is waar je aan denkt tijdens je vakantie, is de begraafplaats, Recoleta in Buenos Aires toch een bezoek waard. Hier vindt je een compleet dorp met tientallen straatjes, complete familiegraven in de vorm van kleine huisjes en centrale pleintjes waar je even bij kunt komen tussen het wandelen door. Het klinkt wellicht raar maar één van de hoogtepunten van de begraafplaats is het graf van Evita Peron. Wil je deze bezoeken? Mijd dan vooral de weekenden, want dan kan het er erg druk zijn. De begraafplaats is open van maandag tot zondag van 07.00 uur – 17.45 uur.

Reisduur:
Vanaf Schiphol vlieg je in circa 14 uur naar de hoofdstad Buenos Aires. Argentinië wordt in veel reizen gecombineerd met omliggende buurlanden. Maar het is ook zeker een bestemming waar je in 2 a 4 vier weken genoeg moois kan ontdekken.


Tijdsverschil:
Het tijdsverschil in Argentinië is in de zomer anders dan in de winter versus Nederland. In de zomertijd is het 5 uur vroeger en in de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.


Beste reistijd:
Door de grote van het land kent Argentinië diverse klimaatzones. Daarnaast is de winter en zomer periode tegenovergesteld met die van Nederland. Maar om je een globaal beeld te geven zijn de maanden april, mei, september, oktober en november de beste maanden om Noord en Midden Argentinië te bezoeken en de maanden januari, februari en december de beste maanden om het Zuiden van Argentinië te bezoeken.

Grensdocumenten:
Voor een reis naar Argentinië die je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, het is aan te raden om te zorgen dat deze nog 6 maanden tot na thuiskomst geldig is. Wanneer je langer dan 3 maanden door Argentinië wenst te reizen, is er een visum verplicht. Daarnaast kan het zijn dat je bij vertrek, vertrekbelasting van circa € 15,- per persoon dient te betalen. Maar dit is afhankelijk van wat voor soort reis je boekt. Wanneer je voor een pakketreis gaat, kan het zijn dat deze belasting al in de prijs in begrepen zit.

Vaccinaties:
Voor Argentinië geldt er een vaccinatie advies. Wanneer je een reis via TimelessTravel boekt zal ik je hier verder over adviseren. Tevens zijn er bepaalde gebieden waar malaria voorkomt onder andere in de provincies Misiones en Salta. Wanneer deze provincies in je reisprogramma zitten, zal ik je uiteraard ook hier over adviseren in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl

Valuta:
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso, ook wel de ARS. In de grote steden kan je met je pin pas of credit card betalen.
De prijzen liggen in Argentinië een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -24%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (36% goedkoper), levensmiddelen (18% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (12% goedkoper), sigaretten (54% goedkoper) en openbaar vervoer (85% goedkoper). Houd er rekening mee dat het prijsverschil in toeristische gebieden, en dan met name tijdens het hoogseizoen, kan afwijken.

Elektriciteit:
Wanneer je naar Argentinië reist is een reisstekker noodzakelijk.

Tips:
Argentinië is een bestemming wat eigenlijk te groot is om in één keer te zien. Maar wanneer je het land gaat bezoeken, dien je hier zeker ook de imposante watervallen van de Iguaçu aan je reisprogramma toe te voegen. De watervallen bestaan uit driehonderd grote en kleine watervallen, die verdeeld zijn over bijna drie kilometer. Eén van de meest indrukwekkende watervallen is de Garganta del Diablo, de duivelskeel. Deze waterval is ongeveer tweeduizend meter hoog en vormt een bijna gesloten cirkel. Nationaal park Iguazú heeft een bezoekerscentrum waar je de route en overige informatie over de watervallen van Iguaçu kunt vinden.
Naast alle mooie hoogtepunten in het Noorden is het overigens ook een echter aanraden om het zuiden van Argentinië tijdens je reis aan te doen. Zoals Peninsula Valdes, hier vind je grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten welke gelijk de grootste attractie van het schiereiland Peninsula Valdes in Argentinië vormen. Daarnaast leven er in dit deel van Patagonië ook een hoeveelheid orka’s, zuidkapers en walvissen, die vervolgens graag de jacht openen op de zeeleeuwen en zeeolifanten. Dit gebeurt met name in de omgeving van Punta Norte. Met een beetje geluk kun je in Peninsula Valdes tevens wat rond waggelende pinguïns zien. Ook zij worden aangetrokken tot deze zuidoostelijke kust van Argentinië. Sinds 1999 behoort Valdés als beschermd natuurgebied tot de werelderfgoedlijst van Unesco.

 

 

Australië:


Ligging:
Australië ligt in het kleinste continent ter wereld: Oceanië. Het continent bestaat uit Australië, Nieuw-Zeeland en vele kleine eilanden. Oceanië ligt ten zuidoosten van Azië. Echter is Australië het grootste eiland en tevens één van de grootste landen ter wereld. 

 

Hoofdstad:
De hoofdstad van Australië is niet Sydney of Melbourne maar Canberra. De stad ligt in het Zuidoosten van Australië tussen Melbourne en Sydney in. Door de ligging van de stad is het vaak niet het meest gekozen startpunt van reizigers die naar Australië afreizen, maar een onderdeel van de reisroute. Er waren echter vele voorstanders voor om juist wel Melbourne of Sydney als hoofdstad te benoemen maar omdat men geen keuze kon maken werd als compromis een stad tussen deze twee steden tot hoofdstad benoemt, Canberra. De stad is de op zes na grootste stad van het land. Het grootste deel van inwoners van deze stad bestaat uit ambtenaren, hiernaast vind je hier ook veel studenten. De stad kent vele bezienswaardigheden, winkels, restaurants en enkele bars. Tevens kan je in deze stad veel leren over de geschiedenis en de cultuur van Australië. Zo heb je bijvoorbeeld de Anzac Parade, dit is een grote laan met verschillende monumenten ter herinnering aan de gevallen Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten in verschillende oorlogen.

Reisduur:
Wanneer je naar Australië wil, dien je er rekening mee te houden dat je hier niet zomaar even heen vliegt. De meeste verbindingen gaan via Azië maar met de snelste verbinding doe je er toch al snel circa 20 uur over. Maar als je dan eenmaal aangekomen bent in dit prachtige land, zal je al snel de conclusie trekken dat het de moeite van de vliegreis waard is.


Tijdsverschil:
De tijdzones van Australië zijn nogal wisselend van elkaar. Hierbij spreken we overigens over onze winter- en zomertijd, omdat de zomer- en wintertijd in Australië tegenovergesteld zijn aan die van Nederland.
– Nieuw-Zuid-Wales: 10 uur later (wintertijd), 8 uur later (zomertijd).
– Australisch Hoofdstedelijk Territorium: 10 uur later (wintertijd), 8 uur later (zomertijd).
– Victoria: 10 uur later (wintertijd), 8 uur later (zomertijd).
– Tasmanië: 10 uur later (wintertijd), 8 uur later (zomertijd).
– Queensland: 9 uur later (wintertijd), 8 uur later (zomertijd).
– Zuid-Australië: 9,5 uur later (wintertijd), 7,5 uur later (zomertijd).
– Noordelijk Territorium: 8,5 uur later (wintertijd), 7,5 uur later (zomertijd).
– West-Australië: 7 uur later (wintertijd), 6 uur later (zomertijd).


Beste reistijd:
Door de enorme grote van het land gelden er verschillende adviezen omtrent de beste reistijd. Wanneer het zomer is in Nederland, is het winter in Australië. Zo kent het binnenland een woestijnklimaat. Hierdoor is het overdag erg heet maar ’s nachts steenkoud. En het zuiden heeft meer een gematigd klimaat met warme zomers en vrij koude winters. In het noorden is een tropisch klimaat van toepassing. De maanden april, mei, augustus, september en oktober zijn de beste maanden om naar Centraal-Australië te reizen. Je vermijdt hiermee de heetste en de koudste maanden. In juni, juli, augustus, september, oktober en november kan je het beste naar Noord-Australië te reizen. Je vermijdt hiermee het regenseizoen. Januari, februari, maart, april, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Australië en Tasmanië te reizen. In deze maanden heb je de minste kans op neerslag en zijn de temperaturen het aangenaamst.

Grensdocumenten:
Voor Australië dien je te beschikken over een geldig Nederlands paspoort dat nog minimaal 1 dag geldig is bij terugkomst in Nederland.(Het advies is echter 6 maanden) Daarnaast is een visum verplicht. Deze kan je gemakkelijk zelf aanvragen en is te betalen met een creditcard. Maar uiteraard kan TimelessTravel je hier ook bij helpen. Het visum is 3 maanden geldig binnen een periode van 12 maanden vanaf uitgiftedatum.

Vaccinaties:
Voor Australië geldt geen bijzonder vaccinatie advies echter is een vaccinatie tegen gele koorts is voor Australië wel verplicht als je in de zeven dagen voordat u Australië bezoekt een gele koorts land hebt bezocht.

Valuta:
In Australië betaal je met de Australische Dollar. Er zijn bankbiljetten in omloop met waarden van Aus$ 100, 50, 20, 10 en 5. De munten hebben een waarde van Aus$ 2 en 1, en 50, 20, 10 en 5 centen. Met je Nederlandse bankpas en creditcard kan je bijna overal in Australië, zelfs in de kleinste dorpjes, eenvoudig en snel geld uit de geldautomaat halen. Let er overigens wel op dat de pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kan je de pinpas niet gebruiken en voor elke transactie betaal je een klein bedrag aan kosten. De Mastercard of Visa Card wordt op de meeste plaatsen, zoals hotels en winkels, zonder problemen geaccepteerd, maar daar heb je wel ook een pincode voor nodig. Alleen een handtekening is niet meer voldoende! Het advies is dan ook om kleine bedragen het liefst zoveel mogelijk contant te betalen.

Elektriciteit:
In Australië bedraagt de elektriciteit 240/250 Volt, 50 Hz. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je een wereldstekker nodig.

Tips:
Wanneer je met een huurauto of camper Australië gaat ontdekken maak dan samen met TimelessTravel een goede routeplanning. De afstanden die afgelegd dienen te worden zijn namelijk enorm en je vergissen in de planning is dan ook niet wenselijk op deze bestemming. Tevens is bij een huurauto of camper naast je normale rijbewijs altijd een internationaal rijbewijs nodig. Zorg overigens ook voor genoeg water, eten en benzine voor onderweg om de route zo comfortabel mogelijk te maken.
Daarnaast is wellicht een leuk tip dat als je besluit om de afstanden af te leggen met binnenlandse vluchten, dat je bij bepaalde vliegtuigmaatschappijen op je internationale vluchten korting kan krijgen wanneer je tegen combineert met binnenlandse trajecten. Echter zijn deze gunstig geprijsde tickets wel vaak snel volgeboekt waardoor het advies is om je vliegtickets naar Australië zo vroeg mogelijk te boeken.
Ook leuk is het om op bepaalde trajecten comfortabel met de trein te reizen door Australië. Let wel op; het spoorwegennet verbindt vooral de belangrijkste plaatsen, maar is verder niet echt uitgebreid. Sinds enige tijd is de spoorlijn Adelaide-Darwin helemaal klaar en kunt u zo, heel comfortabel, van zuid naar noord (of omgekeerd natuurlijk) reizen
.

 Canada

Ligging:
Canada behoor tot het continent Noord-Amerika, door de grote van het land neemt het de helft van de oppervlakte van het continent in beslag. Canada heeft dan ook een totaal landoppervlakte van 9.958.319 km2. Ter vergelijking: Canada is even groot als Europa, als we Rusland niet meetellen. Maar het is dan ook wel het op één na grootste ter wereld. Canda grenst aan de Arctische oceaan de Stille én de Atlantische Oceaan. In het westen grenst Canada aan Alaska en in het zuiden aan maar liefst twaalf staten van de VS. Canada is niet zoals de VS opgedeeld in staten maar in provincies waarvan Quebec de grootste provincie is met een oppervlakte van 1.650.000 km2. De provincies zijn als volgt ingedeeld: Alberta, Brits-Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Northwest Territories, Nova Scotia, Nunavut, Ontario, Prins Edwardeiland, Québec, Saskatchewan en Yukon.

Hoofdstad:
De hoofdtad van Canda is sinds 1857 Ottawa, dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken dat dit Toronto is. De stad is gelegen in het zuidoosten van Ontario, aan de oostkust van Canada. Ottawa is verkozen tot hoofdstad omdat andere steden te veel Frans of te veel Engels waren. De stad is dan ook tweetalig en is niet alleen het politieke hart van het land, maar het heeft ook een belangrijk cultureel centrum. Er zijn veel hoog aangeschreven musea te vinden die een interessante kijk bieden op de geschiedenis en cultuur van Canada. De bekendste attractie van de hoofdstad is Parliament Hill. In de zomer is er ’s avonds een spectaculaire lichtshow te bewonderen bij het Parliament Hill en elke ochtend om 10:00uur kan je hier net als in Londen de wisseling van de wacht meemaken. Tevens worden er rondom Parliament Hill gratis rondleidingen gegeven, maar je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan. Verder kunnen winkel liefhebbers helemaal los gaan in wel zeventig winkelcentra! De natuurliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen in het Gatineau park. Dit is een beschermd natuurgebied in het Franstalige deel van Canada en is perfect voor een fijne wandeling. En wil je een lekker hapje eten ga dan zeker naar de Byward Market.


Reisduur:
Vanaf Amsterdam Schiphol gaan er diverse vluchten richting Canada. De gemiddelde vliegduur is circa 9,5uur, afhankelijk van je eindbestemming uiteraard.  

Tijdsverschil:
Canada is opgedeeld is zes verschillende tijdzones, houdt hier dan ook rekening mee wanneer je een rondreis maakt door dit bijzondere land en je hebt onderweg excursies geboekt.
De tijdzondes zijn als volgt ingedeeld:
– Newfoundland Time: 4,5 uur vroeger dan in Nederland
– Atlantic Time: 5 uur vroeger dan in Nederland
– Eastern Time: 6 uur vroeger dan in Nederland
– Central Time: 7 uur vroege dan in Nederland
– Mountain Time: 8 uur vroege dan in Nederland
– Pacific Time: 9 uur vroeger dan in Nederland

Beste reistijd:
Door de grootte van het land kent Canada vier verschillende klimaatzones. De oost- en westkust hebben een zeeklimaat. De westkust heeft een gematigd zeeklimaat. In het noordelijke deel van Canada heerst een poolklimaat. De rest van Canada heeft een landklimaat. Wanneer je een rondreis gaat maken door Canada zijn de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober de beste maanden om naar Canada te reizen. Hiermee vermijdt u de koude wintermaanden. Wil je op wintersport in Canada dan kan je het beste in de maanden januari, februari en december afreizen naar dit wintersport walhalla. 

Reisdocumenten:
Voor een reis naar Canada dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke bij voorkeur nog 6 maanden geldig is bij thuiskomst. Tevens die je tegenwoordig een ETA, ook wel een reistoestemming aan te vragen. De aanvraag valt onder je eigen verantwoordelijkheid. Let op: als je via Canada naar Verenigde Staten vliegt is een ETA-aanvraag en ESTA aanvraag verplicht. De ETA is 5 jaar geldig, afhankelijk van de geldigheid van je paspoort en kost circa 7 Canadese dollar en dient met credit card betaald te worden.

Vaccinaties:
Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je eigen gezondheid. Voor een persoonlijk advies kan je het beste contact opnemen met je huisarts.

Valuta:
In Canada wordt betaald met de Canadese dollar (CAD). Je kan in Nederland al gemakkelijk bij het GWK Canadese dollars bestellen, maar uiteraard kan je deze ook gewoon in Canada bij de bank of tal van geldautomaten halen, tevens kan je zeker in de grote steden gemakkelijk met je pinpas betalen, mits je deze open zet op Wereld en je kan vrijwel overal met je credit card terecht.

Prijsniveau:
Wanneer je door Canada reist zal je merken dat het prijsniveau een stuk lager ligt dan in Nederland. Wanneer je uiteten gaat zal je ongeveer 25% goedkoper uit zijn dan wat je in Nederland gewend bent. Echter geldt dit niet voor alle zaken in Canada, zo zijn boodschappen vaak juist weer duurde en voor geïmporteerde artikelen zoals bier en sigaretten betaal je ook meer dan in Nederland. Maar daarentegen is het gebruik van het OV weer goedkoper dan in Nederland.   

Elektriciteit:
Wanneer je door Canada reist heb je een reisstekker nodig en in sommige gevallen zelfs een omvormer.

Tips:
Canada staat bekend om zijn prachtige National Parken en diversiteit aan steden. Maar naast de bekende plekken kent Canada ook een tal van verborgen parels. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Yolo National Park in Britisch Columbia, een hoogtepunt van dit park is Lake O’Hara. Je kan rondom dit meer geweldig wandelen en kent een overweldigend natuurschoon. Of wat dacht je van het kleurrijke stadje Dawson gelegen ten noordwesten van Yukon, de bevolking bestaat uit ongeveer 1300 mensen en het stadje staat bekend om de Klondike Gold Rush uit de 19e eeuw. De unieke architectuur en de afgelegen ligging van Dawson maken dit plaatsje echt een bezoek meer dan waard. En dacht je dat Canada alleen maar uit groene weelderige natuur bestond? Dan heb je de Athabasca Sand Dunes zeker nog niet ontdekt? Deze zandduinen zijn gelegen in het gelijknamige Provincial Park in het uiterste noorden van de Canadese provincie Saskatchewan. Het park strekt zich uit over een afstand van 100 kilometer langs de zuidelijke rand van Lake Athabasca. De duinen variëren in lengte van 400 tot 1500 meter en de maximale hoogte is ongeveer 30 meter. Het park is bereikbaar per watervliegtuig of met de boot. Dwars door het westelijke deel van het park stroomt de William River waar deze eindigt in een rivierdelta van Lake Athabasca. De McFarlane River stroomt door het uiterste oostelijke deel van het park. Tevens vind je hier een uniek ecosysteem en een diversiteit aan flora en fauna. 


Chili 

aanvullende informatie volgt z.s.m. 

Cuba 

aanvullende informatie volgt z.s.m.

Japan

aanvullende informatie volgt z.s.m.

 


aanvullende informatie volgt z.s.m.

 

Nieuw-Zeeland

aanvullende informatie volgt z.s.m.


 


aanvullende informatie volgt z.s.m.

 


aanvullende informatie volgt z.s.m.

 

 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram