Rondreizen en meer: 
Bij TimelessTravel kan je terecht voor diverse soorten rondreizen. Naast rondreizen biedt TimelessTravel een breed assortiment vakanties aan, of je nu dicht bij huis wil genieten van je welverdiende vakantie of verder weg, het kan allemaal. 

Fiets & Wandel reizen:

Ben je een echte natuurfreak of houdt je er gewoon van om tijdens je vakantie lekker actief bezig te zijn? Dan is een fiets of wandel vakantie een echte aanrader! Deze reizen kunnen gemaakt worden op individuele basis of in groepsverband. En een bijkomend voordeel is dat alles van A tot Z geregeld kan worden. 

Voorbeeld van een individuele fietsvakantie:

6-daagse fietsvakantie Bodensee met startpunt in Salem, Duitsland

Dagprogramma:
Dag 1:

Aankomst per eigen vervoer of trein in Salem bei Überlingen. Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel.
Dag 2:
Fiets van Salem bei Überlingen naar Langenargen/Kressbronn (ca. 43 km/4 uur). Na een bezoek aan Kasteel Salem (toegang inclusief) fiets je verder over de Prälatenradweg langs de Bodensee naar Meersburg en vervolgens fiets je door prachtige wijngaarden naar Fischbach. Vanuit hier fiets je langs de Duitse oevers naar Friedrichshafen, hier vindt je het bekende Zeppelin Museum en eindig je in Langenargen/Kressbronn.
Dag 3:
Je verlaat Langenargen/Kressbronn en fiets via het romantische stadje Lindau naar Staad/Rorschach (ca. 56 km/5 uur). Vervolgens rijdt je via het natuurreservaat Argenmündung en het romantische kasteel Montfort terug naar Oostenrijk en Festspielstad Bregenz. Om vervolgens via het natuurgebied Rheinspitz te eindigen in Staad/Rorschach.
Dag 4:
Vandaag vertrekt je vanuit Staad/Rorschach naar Konstanz (ca. 45 km, 4 uur). Vanuit Staad/Rorschach fiets je langs de Zwitserse oevers via Arbon en Romanshorn naar Konstanz.
Dag 5:
De laatste fietsdag vertrek je vanuit Konstanz terug naar Salem bei Überlingen (ca. 66 km/6 uur). De eerste stop is het prachtige bloemeneiland Mainau. Vervolgens vervolg je je weg verder naar Wallhausen en ga je verder naar Überlingen (per veerboot, ter plaatse te betalen) en eindig je in Salem.
(het laatste stuk van Überlingen naar Salem, 14 km kan makkelijk per trein worden ingekort: duur ca. 20 minuten). Alternatief: via het bloemeneiland Mainau naar Wallhausen en per veerboot naar Überlingen. Dag 6:
De reis zit erop, maar de reis is ook nog te vervelengen als je nog langer wil genieten van deze prachtige omgeving. 

Route: overwegend vlak (dag 4 licht heuvelachtig), trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 40-66 km afgelegd. 
Minimum aantal reizigers: 1 
Aankomst: datums voor 2021 volgen z.s.m.
Accommodatie: goede middenklasse (3-sterren) hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in Salem. 
Inclusief:
- 5 overnachtingen in 3-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt.
- Bagagevervoer van hotel naar hotel.
- Gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving.
- Entree kasteeltuin Schloss Salem.
- Dubbele fietstas.
- Parkeerplaats bij het starthotel in Salem.
Exclusief:
- Toeslag halfpension € 120,- (3-gangen menu)
- Toeslag 1-persoonskamer € 105,-
- Huurfiets met 7 of 21 versnellingen € 75,- / elektrische fiets € 160,-
- Lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot € 3,- p.p.p.n. (ter plaatse voldoen)
- Bijdrage Calamiteitenfonds.
- Reis- en annuleringsverzekering (optioneel)
- Reserveringskosten.

Prijs: Vanaf € 360,- per persoon (gebaseerd op de prijzen van 2020) o.b.v. een 2-persoonskamer. 
(prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid)
Let op: Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Voorbeeld van een individuele wandelvakantie:

8-daagse Wandeltrektocht Madeira
Dagprogramma:
Dag 1: Aankomst in Machico.
Aankomst op Madeira, in het kustplaatsje Machico waar de eerste Portugese ontdekkingsreizigers aan land kwamen.
Dag 2: Rondwandeling op Ponta de São Lourenço 3 uur/7 km of langs de Levada do Castelejo 4 uur/14 km.
Als een grote wenkende vinger strekt het schiereiland Ponta de Sao Lourenço, zich uit in de oostelijke oceaan. Het schiereiland is in zijn geheel een beschermd natuurlandschap met een opmerkelijke geologie en flora. De heen- en terugreis gaat met de bus. Terug in Machico staat er een transfer klaar naar Santana.
Of
Je loopt vanuit het dorp Cruz eerst door een agrarische omgeving met veel terrassenbouw en genietend van de vele tropische producten die hier verbouwd worden. Er zijn volop bloemen te bewonderen. De tocht gaat heen en terug langs de Levada do Castelejo. Vlak voor Cruz daal je af via een mooie route naar de kustplaats Porta de Cruz. Porta de Cruz heeft een groot zwembassin gevuld met zeewater en enkele bar-restaurants. Je reist per streekbus of taxi door naar je hotel in Santana.
Dag 3: Wandeling naar Caldeirão Verde of Calderão Inferno 5,5 of 7 uur/16 of 21 km of naar Ponta de São Jorge 4 uur/11 km.
Een wandeling naar de spectaculaire Caldeirão Verde (Groene Ketel). Je neemt een taxi naar Queimadas waar de route start. Je wandelt bovenlangs groene ravijnen en door enkele tunnels naar een rondom afgesloten kom midden in het oerwoud. In deze groene, klaterende en spetterende heksenketel stort zich van 300 meter hoogte een waterval. Ruim een half uur verder bereik je de Caldeirâo Inferno (helleketel) waar een uitstekende rotspunt je een grandioos uitzicht biedt op de 500 meter lager gelegen Ribeira Grande. Je verlaat hierna de levada en wandelt over  een dalend pad naar het dorp Ilha welke fraai gelegen is aan het eind van een berguitloper. Hier neem je de bus of taxi terug naar het hotel in Santana.
Of
Voor de wandeling naar Ponta de São Jorge start je vanuit je hotel en bewandel voornamelijk rustige paden en wegen welke je steeds dichter naar de noordkust toe voeren. Via een trap kom je op een plateau waar hoog boven de oceaan het oudste landhuis van Madeira staat. Een klim met mooie uitzichten brengt je tenslotte naar São Jorge met een fraaie parochiekerk. Met de bus of taxi reist je terug naar Santana.
Dag 4: Rondwandeling vanuit Boaventura (São Vicente) 4 of 8 km.
Dit is een spectaculaire wandeling langs de steile kust tussen Arco de São Jorge en Boaventura. Prachtige uitzichten en een interessante vegetatie staan je te wachten. Je kan de route beginnen in Arco de São Jorge en wandelt dan naar je hotel in Boaventura. Of je begint bij het hotel en loopt heen en terug naar Arco de São Jorge.    
Dag 5: Rondwandeling in het Folhadal 4,5 uur/ 12 km of naar de Pico de Ferreiro 1-4 uur/2,5 -10 km.
’s morgens staat er een transfer klaar welke je naar de volgende etappeplaats Encumeada, midden op het eiland brengt. Tot São Vincente rijdt je over de oude kustweg, daarna slingert de weg omhoog de beboste bergen in naar het hotel, welke gelegen is op meer dan 1000 meter hoogte. Vanuit Encumeada kan je langs de Levada do Norte het Folhadal inwandelen. Het is een dal met een weelderige plantengroei en een klaterende waterval. Daarna kan je de Levada das Rabaças een stuk aflopen. Langs deze route is een breed pad aangelegd waar u een grote verscheidenheid aan planten aantreft en tevens geniet van mooie vergezichten op het diep ingesneden dal van de Ribeira Brava.
Of
Je kunt ook een bergwandeling maken vanuit Encumeada. Dan laat je je op de heenweg naar je hotel afzetten op de bergpas Boca da Encumeada waar de wandelroute begint. Het bergpad (Vereda da Encumeada) loopt langs de hoogste toppen van Madeira,zoals de Pico do Meio, Pico Topeiro, Pico do Jorge en Pico das Torrinhas. Je bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan, dus hoe zwaar de tocht wordt. Zelfs als je het pad maar ruim een kilometer volgt, komt je al op een punt met grandioos uitzicht.
Dag 6: Van Encumeada naar Curral das Freiras 4 uur/ 12 km of naar het dal van Tabua 13 km.
Naar Curral das Freiras volg je de Caminho Real, één van de oudste paden die het bergachtige binnenland ontsluiten. Je wandelt onderlangs de hoogste bergpieken en bovenlangs het dal met fraaie uitzichten. Onder de Pico Grande steekt je de kam (Boca do Ceiro) over. Je daalt af door een bos naar Fajã Escura nabij Curral das Freiras. Hier neem je de bus naar Funchal.
Of
De wandeling naar het dal van Tabua begint en eindigt in Ribeira Brava. Na een pittige klim, met prachtige vergezichten over het dal van de Ribeira Brava, loop je langs de levada door het groene dal van de Ribeira Tabua. Bij Candelaria verlaat je de levada en daalt, met mooi zicht op de oceaan, af naar Tabua. Tenslotte loop je langs de oceaan naar Ribeira Brava. Hier neemt je de bus naar Funchal.
Dag 7: Wandeling van Camacha naar Monte 4,5 uur/11 km of naar Curral das Freiras 4 of 8 km.
Een middellange, makkelijk te bewandelende route aan het oostelijk deel van Funchal. Je begint in Camacha, het centrum van de beroemde Madeirese korfvlechters. Door uitgestrekte eucalyptuswouden kom je langs de levada's naar Romeiros. Even verder op een heuvel ligt Monte dat in de 19de eeuw een kuuroord voor welgestelden was. Een rit in een gevlochten rieten slede (toboggan) en de botanische tuinen zijn hier de grote attracties. Met de kabelbaan of bus daal je vervolgens af naar Funchal.
Of
Je maakt een korte wandeling naar Curral das Freiras, in de bergen ten noorden van Funchal. De tocht start bij het panoramapunt van Eira do Serrado waar je een onvergetelijk uitzicht hebt op Curral das Freiras, een dorp diep beneden gelegen in het door hoge bergen omsloten Nonnendal. Tijdens de wandeling daal je over een oud muildierpad af waarvan vermoed wordt dat het de vulkaankrater is waaruit 18 miljoen jaar geleden Madeira is ontstaan.
Dag 8: Stadswandeling in Funchal en vertrek.
Je wandelt via het clarissenklooster Santa Clara naar het oude fort Fortaleza do Pico. Vervolgens loop je langs de kathedraal, het raadhuis (Camara Municipal) en meerdere musea naar de  oude stad (Zona Velha). Hier moet je  zeker een bezoek brengen aan de markthal Mercado dos Lavradores en is het heerlijk dwalen en eten in het visserskwartier. Na een bezichtiging van het Forteleza de São Tiago loop je over de boulevard langs de baai naar de jachthaven. Via de parken Jardim de Santa Catarina en Jardim de São Fransisco loop je terug naar je hotel voor vertrek terug naar huis.

Aankomstdag: Dagelijks mogelijk tot en met december 2021 
(met uitzondering van de kerstvakantie)
Inclusief:
- Trektocht Madeira: 7 nachten verblijf op basis van HP en een 2-persoonskamer
- Combinatietochten: 6 nachten verblijf op basis van HP en 8 nachten verblijf op basis van LO.
- Bagagevervoer.
- Routebeschrijving met kaarten.
- Transfers van en naar vliegveld.
Exclusief:
- Bustransfer in totaal: € 35,- p.p. per arrangement van 8 dagen.
- Taxi van Porto da Cruz naar Santana, ca. € 15,-
Retourvlucht Funchal: prijsindicatie circa € 270,- (Transavia)
Toeslag eenpersoonskamer:
- Trektocht: € 130,
- Combinatietocht Appartementos: € 205,00
- Combinatietocht Hotel: € 245,00
Bijzonderheden:
- De tochten zijn niet geschikt voor mensen met (sterke) hoogtevrees.
- Combinatietocht Appartementos houdt in dat u tijdens het trektochtgedeelte in hotels overnacht en in Funchal in een appartement.

Prijs: Vanaf € 595,- per persoon (alleen voor het landarrangement) o.b.v. een 2-persoonskamer. 
(prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid)
Let op: Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

 

Wil je één van de arrangementen boeken of zit jou gewenste verblijf er niet tussen? Neem dan contact met mij op, dan help ik je graag verder.

 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram