Welkom bij TimelessTravel, jouw startpunt van elke vakantie op basis van persoonlijk en onafhankelijk reisadvies. 
 

 

Bus & Excursiereizen: 

Een Bus en-of Excursiereis is een ideale manier om te reizen wanneer je een bepaalde bestemming wilt ontdekken maar liever niet zelf met de auto of met het vliegtuig op reis gaat. De Bus en-of Excursiereis worden overigens wel in groepsverband uitgevoerd maar hebben een net even andere insteek dan een groepsreis. Bij een Bus en-of Excursiereis zitten er namelijk vaak meer excursies inbegrepen. 

Wist je dat je bij veel Bus en-of Excursiereis gewoon kan opstappen in Almere? Vanuit Almere word je met de bus naar het centrale opstappunt gebracht. Vanaf dit punt start dan ook daadwerkelijk de reis. In het onderstaande filmpje kan je zien hoe het te werk gaat op het centrale verzamelpunt: 

Liever gebruik maken van een taxiservice of een pre-stay? Ook dat is mogelijk bij bepaalde aanbieders van een Bus en-of Excursiereis. Wanneer je plannen hebt om een Bus en-of Excursiereis te gaan maken, informeer ik je graag over de mogelijkheden. 

Voorbeeld Bus en-of Excursiereis: 
12 daagse Bus-en Excursiereis Lutago in Zuid-Tirol.

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland
Met één van de servicelijnen reis je naar het centrale overstappunt, waar je ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Lutago
Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via een mooie route door o.a. het Pustertal komen we aan het eind van de middag aan in Lutago.

Maandag: Pragser Wildsee
Op het programma staat vandaag het prachtige natuurgebied rond de Pragser Wildsee. Dit bergmeer wordt ook wel de 'parel onder de meren in de Dolomieten' genoemd. Je hebt hier ruim de tijd om volop van de natuur te genieten, een mooie wandeling rond het meer te maken of lekker ergens een drankje te drinken.

Dinsdag: Vrije dag of Merano
Vandaag heb je een vrije dag en kan je de dag zelf indelen.
Je kunt er ook voor kiezen om een excursie naar Merano bij te boeken. Merano is fraai gelegen tussen de bergen en bekend om zijn subtropische klimaat. Merano bestond al in de Romeinse tijd als militaire vesting. Een wandeling door Merano met de oude arcaden en karakteristieke gevels is zeker de moeite waard. Je kunt eventueel ook de stadstoren; Porta Venosta, de Dom St. Nikolaus en het mooie plein Piazza del Grano bezichtigen. Na dit bezoek rijden we terug naar Lutago.

Woensdag: Ahrntal
Na een laat ontbijt maken we een verkenningstocht door het prachtige Ahrntal, een dal met meer dan 80 bergen hoger dan 3000 meter. We rijden naar Prettau, waar vroeger veel mensen in de kopermijnen werkten en waar je de voormalige mijn kunt bezoeken. Vergeet vandaag je camera niet, want je kunt genieten van een prachtige omgeving!

Donderdag: Gardameer
We vertrekken na het ontbijt naar het Gardameer, één van de bekendste meren in Italië. We rijden naar Malcesine, een leuk vissersplaatsje direct aan het Gardameer, met een gezellig haventje en diverse winkelstraatjes en terrasjes. Liefhebbers kunnen hier een panoramaboottocht (niet inclusief) naar het aan de overkant van het meer gelegen plaatsje Limone maken. In de loop van de middag rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag
Vandaag kan je de dag geheel naar eigen wens invullen. Je kunt lekker luieren of bijvoorbeeld een mooie wandeling maken in de omgeving van het hotel.

Zaterdag: Brixen
Na het ontbijt rijden we via Bruneck naar Brixen. Hier heb je tijd om gezellig te winkelen, ergens te lunchen of bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de mooie Dom van Brixen.

Zondag: Klausberg
Vandaag kan je met de lift naar de Klausberg (kosten ca. € 14,00 p.p). Vanaf het bergstation heb je een prachtig uitzicht over de Zillertaler Alpen, die de grens vormen tussen Italië en Oostenrijk, en de gletsjers in de omgeving. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van een drankje in het bergrestaurant. Mocht je niet mee naar boven willen, dan kan je ook beneden in het dal een mooie wandeling maken.

Maandag: Dolomietentocht
Een prachtige tocht door de ruige Dolomieten staat vandaag op ons programma. Via het Pustertal en Toblach bereiken we het mondai­ne Cortina d’Ampezzo, bekend vanwege de Olympische Winterspelen in 1956. Cortina is zonder twijfel één van de mooist gelegen plaatsjes in de Dolomieten. We rijden vandaag over vijf indrukwekkende passen: Tre Croci, Falzarego, Pordoi, Sella en Gardena. Je zult genieten van prachtige vergezichten. Aan het eind van de middag komen we voldaan terug in Lutago.

Dinsdag: Lutago - Rattenberg - Zuid-Duitsland
We vertrekken uit Lutago en rijden via de Brennerautobahn en Innsbruck naar het plaatsje Rattenberg, het kleinste stadje van Oostenrijk, bekend om zijn glas en kristal. Hier kan je misschien nog een leuk souvenir kopen in één van de glasslijperijen. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland
We zetten de terugreis naar Nederland in en rijden via de Duitse snelwegen naar ons centrale overstappunt, waar je een goed verzorgd afscheid buffet krijgt aangeboden. Via één van onze servicelijnen keert je tot slot weer huiswaarts.

Prijs en Datums op aanvraag.
N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. 


Inbegrepen
- Koffie of thee bij vertrek
- 2 overnachtingen in Zuid-Duitsland
- 9 overnachtingen in het 3* Post Hotel
- Dagelijks een goed ontbijtbuffet en 3-gangen keuzemenu met saladebuffet
- 1x Tiroler specialiteitenavond met muziek
- Wifi in het Post Hotel
- Genoemde excursies (m.u.v. optionele excursies)
- Luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider
- Goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland
- Tol- en parkeergelden
- Toeristenbelasting

Niet inbegrepen
Lunches
- Entreegelden
- Optionele excursies
- Verzekeringsgelden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeslag 1-persoonskamer € 129,00
- Calamiteitenfonds
- Reserveringskosten 

Meer weten over deze of een andere Bus en-of Excursiereis? Neem dan contact met mij op. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram